Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J90a18n 67R88á66ž

17. 9. 2021 11:47

Švédsko, Dánsko, či Norsko jsou vzdálené země a našimi občany velmi málo navštěvované a proto jsou tyto informace i diskuze kolem nich pro nás nepodstatné . Daleko důležitější je sledovat co se děje u našich sousedů. Jezdím často do Rakouska a tak dění tam sleduji. Lze pozorovat, že v Rakousku je postup státních orgánů vůči neočkovaným z našeho pohledu dost diskriminujicí. Mezi jiným, odmítne-li neočkovaný nastoupit do zaměstnání v organizaci, kde zaměstnavatel očkování vyžaduje, což může, nedostane podporu v nezaměstnanosti. Některé zemské vlády podmiňují zaměstnání ve státní správě očkováním. Ve známých zimních střediscích se vážně mluví, že v zimě se budou moci ubytovat jen osoby s "Covid pasem", atd.

V R. je plně naočkováno přes 60% obyvatel, ale omezujících preventivních opatření je tam pořád dost, jejich dodržování se někde vyžaduje tvrdě a s tím musíme při návštěvě R. počítat.

PS. K dnešnímu dni je u nás naočkováno 5,66 mil. obyvatel a mnoho z dosud neočkovaných covid prodělalo, takže má rozhodující většina občanů ČR dostatek protilátek. Když někdo z vlastní vůle nechráněný covid dostane, je to důsledek jeho rozhodnutí a nemělo by nás to nějak vzrušovat. Nárůstem počtu nositelů viru v září 21 odůvodnit zavádění nějakých dalších omezujících opatření by byl nesmysl.

1 0
možnosti

https://www.youtube.com/watch?v=ee4752EppU4

Místo pozlaceného pásu kolem hrdla to spěje ke kovidpasu v kapse (nebo šmatlacím telefonu)...

0 0
možnosti
Foto

Lidi s náhubky se ovládá lépe, než svobodné občany, kteří se na sebe mohou i usmát. Cíl není naše zdraví, ale udržet v běhu kovidbyznys.

3 2
možnosti

Švédsko nezneužilo covid-pas proti svým občanům, i když plně očkovaná populace do nedávna nedosahovala ani 50 %, politici vědí, že velká část občanů má protilátky po nemoci a že jsou spolehlivé. Dánsko odpískalo covid-pas, když bylo naočkováno 70 %, podobně Norsko - vše rozvolnili. Tak se ptám, z jakých studií vychází MZ ČR, když včera se v ČT mluvilo o 80 % očkované populace, aniž by se vzal v potaz velký podíl těch uzdravených, naštěstí dr. Válek ministra poopravil s tím, že pokud je v továrně např. 50 % očkovaných a 30 % uzdravených, jsme "za vodou". Občané chtějí vládní rozhodování postavené na průkazných vědec. poznatcích, nikoli podle tlaků firem.

2 2
možnosti
Foto

Paní Bošková je Vám doufám jasné, že proočkovanosti Dánska nikdy nedosáhneme? Odborníci.... Většinová shoda odborníků je na tom, že vyjma dětí by bylo dobré proočkovat dospělou populaci (pokud tomu nebrání nějaké zdravotní důvody)

2 0
možnosti

Ano. Myslím si, že neuznáváním protilátek ministerstvo odkopává to úsilí k očkování. Stejně tak špatnou mediální kampaní, jejíž obsahem není ochrana zdraví, ale nějaký volný vstup do zahraničí, nebo restaurace. Akce vyvolá stejnou opačnou reakci.

6 0
možnosti
Foto

Pane docente,mohl byste mi prosim upresnit,co to znamena, ze pusobite v managementu zdravotnickych sluzeb? Pro koho pracujete?

0 0
možnosti
Foto

Pane docente,mohl byste mi prosim upresnit,co to znamena, ze pusobite v managementu zdravotnickych sluzeb? Pro koho pracujete?

0 0
možnosti
Foto

Zjistit si pro koho pan docent pracuje či jeho CV je otázkou vteřin....

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS